2011. április 28., csütörtök

Közeleg az Anyák napja és a Munka ünnepe

Idén a Munka Ünnepe és az Anyák napja egybeesik.
Ennek különleges jelentősége van, hiszen a nők a társadalomban átlag 20-25 %-kal kevesebb bért visznek haza a világon mindenhol ugyanazon munkakörért, mert a családok többségében ők maradnak otthon a gyerekkel vagy gyerekekkel és a gyereknevelés idején (gyes, gyed) fizetés nélküli szabadságon van a cégtől és ezáltal csak egy minimális összeget kapnak havonta és ezért a későbbi ellátásuk, az öregségi nyugdíjuk is kevesebb lesz! Ezért vigyázzunk az anyákra, nagyanyákra és akinek van, a dédanyákra is!
A Munka Ünnepe egy baloldali ünnep szerte a világon. Ez az ünnep a chicagói textilmunkások lázadásából alakult ki, amikor az embertelen szociális körülmények és a gépesítés ellen léptek fel, mert embertömegek vesztették el addigi munkájukat a nagyfokú gépesítés miatt.
Az Anyák napja is egy jelentős ünnep, mert a legtöbbet az anyák dolgoznak, amikor a családot, rokonokat, barátokat is ellátják sok-sok segítséggel, a háztartást vezetik, a munkahelyükön rendesen dolgoznak és a gyerekeket is nevelik, tehát főleg nekik szól mindkét ünnep: anyák napja és a munka ünnepe is!

Ajánló:
Munka ünnepe
Anyák napja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pápa, a reformáció városa

Debrecen a kálvinista Róma, Pápa pedig a reformáció városa.  A gondolatot az adta, hogy tavasszal elmentem Pápa városába, mert a Reformata M...